Ruilen & retourneren

Je hebt een wettelijk recht om de overeenkomst binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen te herroepen. Onder het kopje “Bedenktijd” wordt uitgelegd onder welke voorwaarden je van dit recht gebruik kunt maken en wat de gevolgen daarvan zijn. Daarnaast mag je op grond van de wet verwachten dat de producten die je bij ons bestelt deugdelijk zijn. Als dat onverhoopt niet het geval is dan kun je – afhankelijk van de omstandigheden het artikel bijvoorbeeld ruilen of je geld terug krijgen. Meer informatie over je wettelijke rechten kun je bijvoorbeeld vinden op de website van Consuwijzer.

Bedenktijd

Bij MS Mode heb je alles 14 dagen op zicht!

Bij MS Mode heb je een bedenktijd van 14 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling. Tijdens deze bedenktijd heb je het recht om zonder reden van de aankoop van een of meerdere artikelen af te zien (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet. Ook actie-artikelen en artikelen uit de SALE kun je binnen de zichttermijn retourneren.

Zorg er alsjeblieft voor dat de artikelen die je op grond van de bedenktijd retourneert aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Voor zover mogelijk in de originele verpakking, inclusief de originele labels.
  • Compleet, niet gebruikt en onbeschadigd (het passen van kleding zoals je dat in een winkel zou doen ziet MS Mode niet als gebruikt).
  • Met bijgevoegd retourformulier inclusief ordernummer. Wanneer je het retourformulier niet in je bezit hebt kun je ook gebruik maken van het blanco retourformulier . Je kunt ook gebruik maken van het formulier voor herroeping.
  • Gecombineerde retourzendingen van verschillende bestellingen kunnen niet door ons verwerkt worden. Verschillende bestellingen moeten dus ook apart van elkaar geretourneerd worden.

LET OP: In verband met hygiëne mag beenmode waarvan de verpakking is opengemaakt niet geretourneerd worden.

Bij het retourneren van lingerie vragen wij je de originele doos te gebruiken om deuken in de BH-cups te voorkomen. Heb je de oorspronkelijke besteldoos niet meer? Gebruik dan te allen tijde een stevige kartonnen doos. Wanneer we BH’s of andere artikelen beschadigd ontvangen, zullen we de daardoor ontstane waardevermindering bij jou in rekening brengen.

Wanneer je van een aankoop af wilt zien, dien je dit binnen 14 dagen na ontvangst van de gehele bestelling aan MS Mode te laten weten. Het heeft onze voorkeur als je hiervoor het bijgeleverde retourformulier gebruikt, maar dit is niet verplicht.

Je kunt ook op iedere andere wijze binnen de hiervoor genoemde 14 dagen aan MS Mode laten weten van de aankoop af te zien (bijvoorbeeld per post of e-mail). Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht.

Wat is het retouradres?

Vermeld het retouradres duidelijk op de verpakking:

MSNL B.V.
Beiraweg 11
1047 HN Amsterdam

Dit is een retouradres en kan niet gebruikt worden voor correspondentie. Voor correspondentie verwijzen wij je graag naar onze klantenservice.

Binnen welke termijn dien ik de artikelen te retourneren?

Je dient de niet-gewenste artikelen aan ons te retourneren binnen 14 dagen nadat je ons hebt laten weten van de aankoop af te zien.

Hoe kan ik een of meerdere artikelen retourneren?

Het is mogelijk om je webshop bestelling te retourneren in onze winkels in Nederland (m.u.v. Sapph lingerie)! Als je de artikelen besluit in de winkel te retourneren dan ontvang je het totaalbedrag onverwijld en uiterlijk binnen 14 dagen nadat je ons hebt laten weten van de aankoop af te zien terug via dezelfde betaalwijze als die je hebt gekozen tijdens het bestelproces. Het is niet mogelijk om cash geld te ontvangen.

Ook is het mogelijk om je pakket te retourneren via een DHL ServicePoint. Zorg er bij voorkeur voor dat de retourbon goed is ingevuld en geef je pakket af bij een DHL ServicePoint. Bij de DHL ServicePoint ontvang je een verzendbewijs, bewaar dit bewijs goed totdat je het geld retour hebt ontvangen. Het terug te ontvangen bedrag wordt gerestitueerd via dezelfde betaalwijze zoals gekozen bij de betaling.

Je kunt er ook voor kiezen om de producten op een andere manier aan ons te retourneren. Let op dat je in dit geval zelf de retourkosten moet betalen.

BELANGRIJK: bewaar svp het verzendbewijs dat je ontvangt op het moment dat je de artikelen retourneert, totdat je het totaalbedrag van de geretourneerde artikelen ontvangen hebt. Want zonder verzendbewijs worden artikelen die niet aangekomen zijn niet vergoed.

Als ik artikelen retour stuur, krijg ik dan het totaal bedrag teruggestort?

Als je artikelen besluit te retourneren naar de webshop, dan ontvang je het totaalbedrag onverwijld en uiterlijk binnen 14 dagen nadat je ons hebt laten weten van de aankoop af te zien, via dezelfde betaalwijze als die je hebt gekozen tijdens het bestelproces. Het is wel van belang dat je het retourbewijs dat je ontvangt op het moment dat je artikelen retourneert, bewaart totdat je het totaalbedrag van de geretourneerde artikelen ontvangen hebt. Dit omdat MS Mode het aankoopbedrag pas terug betaalt op het moment dat de artikelen door MS Mode zijn ontvangen of op het moment dat jij aantoont dat de artikelen terug zijn gezonden.

Als je alle artikelen van je bestelling retourneert dan krijg je ook de verzendkosten terug. Kies je voor achteraf betalen met AfterPay, komen bij een volledige retour ook de AfterPay kosten te vervallen.

Wat doe ik met artikelen die ik retour stuur als ik heb gekozen voor de betaalmethode betalen achteraf?

Bij achteraf betalen mag je terug-gestuurde producten aftrekken van het bedrag dat betaald moet worden.

Kan ik artikelen ruilen?

Webshop artikelen kunnen binnen 14 dagen geruild worden in onze winkels (m.u.v. Sapph lingerie).

Om artikelen te ruilen in de winkel: ga met de artikelen en het retourformulier uit je pakket naar je dichtstbijzijnde MS Mode filiaal in Nederland. Kies hier de artikelen uit die je wil hebben en neem deze mee naar de kassa. Let op: het is niet mogelijk geld terug te krijgen in de winkel. Je moet dus minimaal voor het bestelde bedrag nieuwe artikelen meenemen als je artikelen terug brengt, bijbetalen is wel mogelijk.

Niet in de gelegenheid om naar de winkel te gaan? Indien je een artikel wilt ruilen in de webshop kun je dit retour sturen en daarna de juiste maat/kleur opnieuw bestellen via de webshop.

SAPPH Lingerie

Met betrekking tot ruilen & retourneren van Sapph lingerie hanteren wij de volgende voorwaarden:

Alleen ongedragen producten komen voor vergoeding in aanmerking. De lingerie dient met aangehecht(e) prijskaartje(s) in de originele verpakking retour gestuurd te worden naar MS Mode. Voor het retourneren van je bestelling vragen wij je de originele doos te gebruiken om deuken in de BH-cups te voorkomen. Wanneer we artikelen beschadigd ontvangen, moeten wij de retouraanvraag afwijzen. Heb je de oorspronkelijke besteldoos niet meer? Gebruik dan te allen tijde een stevige kartonnen doos.

Stuurt u een gedragen product terug of een product zonder aangehecht prijskaartje dan wordt het betaalde bedrag niet vergoed. In overleg met onze customer service kan je het naar ons verzonden, gedragen of beschadigde product ophalen. Ruilen is via de webshop helaas niet mogelijk. Wil je iets ruilen, dan adviseren wij u de betreffende aankoop retour te sturen en een nieuwe bestelling te plaatsen.

Het is niet mogelijk om Sapph artikelen terug te brengen of te ruilen in een MS Mode winkel. De Sapph artikelen die gekocht zijn in de webshop van MS Mode kunnen alleen via DHL teruggestuurd worden naar MS Mode.