Kleurenanalyse

modellen gekleed in grijstinten

Het is tijd om kleur te bekennen!

Dit keer een blog over kleuradvies! Welke kleur past het best bij jou? Ben jij een koud of een warm type? Welke kleuren staan je prachtig en welke kun je beter vermijden? Wij helpen je graag met advies. Met de juiste kleuren kun jij namelijk maximaal shinen! En wie wil dat nou niet? Dames, het is tijd om kleur te bekennen!

Kleurtype: Koel of warm?

Grofweg bestaan er twee soorten kleurtypes; de koele types en de warme types. Het gaat daarbij om de ondertoon van je huid, niet om je huidskleur. Zo kunnen jij en je vriendin een andere huidskleur hebben, maar toch hetzelfde kleurtype zijn. Heb jij een rode of roze ondertoon? Dan ben jij een koel type. Nijgt jouw huid meer naar geel of ivoor? Dan ben je een warm type.

Vind je het lastig om te bepalen welk kleurtype jij bent? Kijk eens naar de binnenkant van je pols! Neigen je aders naar groen, dan ben jij een warme type. Neigen ze meer naar blauw, dat ben jij een koel type.

Maar met alleen het bepalen van je kleurtype ben je er nog niet! Ook de kleur van je ogen én je haarkleur bepalen welk profiel het beste bij jou past. En jawel, daar hoort een heel scala aan kleuren bij die jou fantastisch staan! Lees snel verder en ontdek via vier handige tabellen welk type jij bent; lente, zomer, herfst of winter.

Warm | Lentetype

Een lentetype herken je allereerst aan haar warme geel- of ivoorkleurige ondertoon. Lentetypes staan vaak bekend om hun golden glow in haar en huid. Ben jij een lentetype? Lucky you! Want als lentetype heb je een jonge, frisse uitstraling en blijf je, ook al word je een dagje ouder, je jeugdige uitstraling behouden.

Over het algemeen hebben lentetypes blauwe, grijsblauwe of groene ogen met gouden stippen in de iris. Een ander kenmerk van lentetypes is dat ze vaak sproetjes hebben. Heb jij van nature blond haar? Dan is de kans groot dat jij een lentetype bent. Maar ook als je haar iets meer neigt naar donkerder blond kun jij een lentetype zijn. Jouw kleuren zijn vanillegeel, koraalroze, manderijnrood en turquoise, maar ook camel en goudbruin staan jou prachtig!

Koele kleuren, zoals fuchsia en babyroze zijn niet aan jou besteed. Ook zwart en wit zijn kleuren die je beter vermijden. Deze kleuren zijn te zwaar voor jouw huid en onttrekken veel kleur van je gezicht. Wil je toch graag deze kleuren dragen? Zorg dan dat je de kleur niet te dicht bij je gezicht draagt. Zo kun je bijvoorbeeld een zwarte top combineren met een denim spijkerjack of een stijlvol sjaaltje in warme, heldere kleuren die jou laten stralen!

SHOP NU >>>

kleurenschema lentetype
kleurenschema zomertype

Koel | Zomertype

Het zomertype is, in tegenstelling tot het lentetype, een koel type. Dat wil zeggen dat je huid een roze of rode ondertoon heeft, je ogen blauw tot grijsgroen zijn en dat je haar meer neigt naar een koele tint, zoals asblond of asbruin. Met jouw lichte huid moet je wel een beetje oppassen, want ook al word je een zomertype genoemd, je zult snel verbranden in de zon.

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan zijn er een aantal kleuren die niet mogen ontbreken in je kledingkast! Kies voor kleuren die -net als je huid en haar- koel zijn. Denk bijvoorbeeld aan pastelkleuren met een blauwige ondertoon, zoals ijsblauw, mintgroen en poederroze. Ook paarstinten zullen jouw ogen laten stralen en geven jouw lichte huid een warme gloed. Heb je een feestje en wil je nog meer shinen? Draag dan een rode lippenstift met een blauw-roze ondertoon, zoals fuchsia of framboos. Let er wel op dat je niet een te donkere kleur kiest.

Welke kleuren kun je beter vermijden? Beige, goud, oranje en zwart; deze kleuren maken je vaak een beetje bleek. Maar ook hier geldt; zolang je deze kleuren niet te dicht bij je gezicht draagt, kun jij alles hebben!

SHOP NU >>>

Warm | Herfsttype

Lente- en herfsttypes behoren tot dezelfde familie. Het grote verschil tussen deze twee zusjes is dat het herfsttype wat donkerder is, terwijl het lentetype een lichtere uitstraling heeft.

Als herfsttype heb jij -net als het lentetype- een gelige ondertoon in je huid. Heb jij daarnaast rossig blond tot rood of kastanjebruin haar in combinatie met warmgroene tot bruine ogen? Dan ben jij een herfsttype pretty sure! Veel mensen denken, of misschien beter gezegd ‘hopen’ een herfsttype te zijn, omdat de kleuren die dit type goed staan vaak kleuren zijn die ons aanspreken.

Jij bent op je mooist als je warme tinten draagt. De kleuren die jou het beste staan vind je terug in de natuur, vooral tijdens de herfst: goudgeel, dieprood, terracotta en legergroen. Lucky you! Want deze kleuren zullen aankomend seizoen veel terugkomen in de nieuwe collecties.

Kleuren die jij beter kunt laten liggen zijn koele kleuren, zoals mintgroen, babyblauw en fuchsia.

SHOP NU >>>

kleurenschema herfsttype
kleurenschema wintertype

Koel | Wintertype

Het wintertype is eigenlijk de donkere variant van het zomertype. Heb jij een lichtroze tot donkerbruine huid met een blauwe ondertoon en heb jij donker haar? Dan ben jij een waar wintertype. Het contrast tussen jouw huid, haar én ogen is heel groot. Heb jij jezelf ooit afgevraagd waarom mensen jou pittig vinden? Dat kan goed liggen aan jouw krachtige en intense uitstraling!

Als wintertype kun je knallen met kleuren. Heldere kleuren, zoals rood, groen en kobaltblauw staan jou heel mooi. Ook de kleur zwart kun jij goed hebben.

Natuurtinten, die het herfsttype fantastisch staan, kun jij beter laten liggen. Ook oranje en mellow yellow kunnen jou wat bleek maken, tenzij je gaat voor een neon variant!

Lekker doen!

Ben jij er nu achtergekomen dat jouw favoriete kleur eigenlijk hélemaal niet bij jouw kleuradvies aansluit? Geen paniek. Zolang jij deze kleur combineert met een accessoire, jasje of een ander kledingstuk in de kleur die jouw gezicht laat spreken, kun jij alles hebben!

SHOP NU >>>