Image without a name

MS Mode erkent de urgentie van de klimaat crisis waar we allemaal mee te maken hebben en wil haar steentje bijdragen door uitstoot te verminderen. Daarom hebben we het doel gesteld om in 2025 Science Based Targets te stellen. Momenteel zijn we bezig onze baseline te meten. 


Hoofdkantoor 

Op ons hoofdkantoor vind je allerlei hergebruikte materialen, zoals deuren en tapijten. Dit draagt bij aan het unieke karakter van ons kantoor. Bovendien heeft ons kantoor het energielabel A en wordt ons energieverbruik gemonitord door een externe partij die ons helpt ons verbruik te verminderen.  De catering in onze kantine wordt verzorgd door OSP-catering, een cateringbedrijf dat zich inzet voor een gezonde voedzame lunch met een zo duurzaam mogelijke invulling, met een helder doel: de grootst mogelijke impact hebben. Dit zien én proeven we elke dag. 


Winkels 

In ons nieuwe concept gebruiken we vintage meubels in de winkels. Daarnaast gebruiken we ledverlichting en sluiten we onze deuren bij warm en koud weer om energie te besparen.  Onze winkels ontvangen de voorraad in herbruikbare kratten in plaats van kartonnen dozen. Om de efficiëntie te verhogen en de uitstoot van het vervoer te verminderen, worden de kratten zo veel mogelijk gevuld en plannen we onze routes om onze winkels zo optimaal mogelijk te bevoorraden. Vanaf dit jaar hebben we in onze winkels alleen nog herbruikbare tassen in plaats van plastic tassen. Neem dus je eigen herbruikbare MS Mode tas mee wanneer je ons weer bezoekt!  


Verpakkingen 

Al onze verzendzakken en polybags zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.  


Donaties 

Sympany 

MS Mode doneert regelmatig aan Sympany. Sympany wil bijdragen aan een duurzame wereld door het behoud van grondstoffen. Door textiel in te zamelen, te sorteren en te verkopen/recyclen, richt Sympany zich op hergebruik en recycling van textiel.


Coolfoundation 

Via de Cool Foundation steunen MS Mode en America Today verschillende projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in kansarme situaties om een meer inclusieve samenleving tot stand te brengen. De Coolfoundation steunt onder andere een programma van UNICEF in Turkije dat armoede en kinderarbeid tegengaat door psychosociale zorg en financiële ondersteuning voor gezinnen en het trainen van hulpverleners. En een kinderdagverblijf gelinkt aan een van onze partnerfabrieken in Bangladesh. 


Voor meer informatie over de missie en werkwijze van de Cool Foundation kun je een kijkje nemen op de website.