MS Mode Make-Over

‘No hustle, no stress!’

MS Mode organiseerde afgelopen maand in samenwerking met Madamski een complete make-over, inclusief fotoshoot en persoonlijk stylingsadvies voor vier MS Mode fans uit buurland België. Vorige week kon je de verhalen van Fanny en Vicky lezen. Dit keer is Kim (27 jaar) aan de beurt!

Wie is Kim?

Het is nog vroeg in de ochtend, als de deur van de make-over ruimte opengaat. Daar staat ze, Kim. Rustig, maar de spanning is van haar gezicht af te lezen. Ondanks haar ingetogen manier van doen en haar zachte stem, verraadt haar gele T-shirt haar eigenwijze en jonge karakter, maar daarvan is voorlopig nog niet veel van te zien.

Door haar gewichtstoename van de afgelopen jaren is Kim shoppen als een enorme uitdaging gaan zien. Een nieuwe outfit shoppen, je snapt, dat brengt de nodige stress met zich mee… No hustle, no stress Kim! Ons make-over team staat te trappelen om van start te gaan en jou de tips en tricks te geven die jij nodig hebt! Maar voordat we je onder handen nemen, eerst nog een paar vragen!

Hoe omschrijf je jouw kledingstijl?

Oei, moeilijke vraag! Ik heb niet zo’n uitgesproken kledingstijl. Ik houd van kleur, ik houd van zwart, maar ik moet eerlijk toegeven, de kleding die ik de afgelopen periode heb gekocht is vooral wijd en comfortabel.. comfy casual dan maar?

Wat is je grootste uitdaging tijdens het shoppen?

Sinds ik wat meer rondingen heb, lijkt shoppen een onmogelijke uitdaging voor mij! In de winkel zie ik genoeg leuke dingen die ik graag wil passen, maar zodra ik het aan heb en ik in de spiegel kijk, dan wil ik het zo snel mogelijk weer uit doen. Vooral bij jurken heb ik dat. Het lijkt me enerzijds heerlijk om een fashionable en vrouwelijk jurkje te dragen, maar aan de andere kant schreeuwt alles in mij dat ik zoiets niet kan hebben door mijn volle benen.

Wat verwacht je van vandaag?

Ik denk dat ik me de afgelopen periode teveel heb laten leiden door mijn overgewicht. Ik moet toegeven; ik kan soms best een huismusje zijn en vind het heerlijk om weg te kruipen op de bank met een boek, maar soms, of misschien wel te vaak, kruip ik te diep weg.

Diep van binnen zit die avontuurlijke vrouw, die op haar manier de wereld wil ontdekken en ik zou haar graag terug willen zien vandaag en in de toekomst!

Het resultaat

Toen de make-up kwasten en de kappersschaar hun werk hadden gedaan, was het tijd om Kim in haar outfits te hijssen. Oei, dat was wel even slikken! Kleding in overvloed, maar zou het allemaal wel passen en mooi staan?

Kim, wat vind je van het resultaat?

Oelala, wat een metamorfose en wat een resultaat! Toen ik met al die strakke en getailleerde outfits naar de paskamer liep, dacht ik ‘Dit wordt helemaal niks!’, maar toen ik mezelf daarna in de spiegel zag wist ik; dit is wie ik ben!

De dag verliep heel anders dan ik had gedacht. Ik dacht dat deze dag vooral zou draaien om getut en gefrut aan mijn uiterlijk en outfit, maar wat ik vooral heb geleerd is om mezelf en mijn lijf te accepteren en respecteren. Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar het is wel iets dat ik echt moet doen!

Wat aan deze dag is je vooral bijgebleven?

Ik heb geleerd dat styling echt fun kan zijn en dat ik me best sexy kan kleden! Dat je best print op print kunt dragen en dat je je curves niet weg hoeft te stoppen onder al die wijde kleding.

Wat was je favoriete outfit?

Ik ben vooral verliefd op het jurkje met het imitatieleren jasje en de boots! Nooit gedacht dat ik me daarin zo goed zou voelen, maar ik voel me helemaal happy go lucky! Ik heb dit gewoon geflikt met behulp van een heel lief make-over team en daar ben ik best een beetje trots op.

Tip van de make-over specialiste

Vrouwen moeten minder serieus worden, meer plezier maken en meer durven. De onmisbare basis van een goede styling bestaat dan ook uit een positief zelfbeeld, humor, respect en fun!”

Net als Kim, worstelen veel vrouwen met hun zelfbeeld, waardoor ze soms geneigd zijn om hun mooie en vrouwelijke rondingen onder losse lagen te verstoppen. Helemaal niet nodig! Accepteer jezelf en show de wereld what you’ve got! Dit betekent niet persé dat je alles moét accentueren. Als je bijvoorbeeld onzeker bent over je buikje en deze graag wil verdoezelen, is dat heel makkelijk op te lossen. Wat heb je nodig? Een elastiekje, een T-shirt én een klein beetje handigheid! Kim heeft bij één van haar outfits haar top met een elastiekje opgeknoopt en deze in haar broek laten bloezen. Weg buikje! Hetzelfde effect kun je creëren met een jurkje; laat door middel van een ceintuur in je taille het jurkje een beetje bloezen. Voila!

SHOP HIER DE LOOKS...

 

Wie is Madamski?

Haar echte naam is Ilse Adams. Ilse is een sterke, inspirerende, maar vooral lieve vrouw die zich als ‘instant style & mind switch’ specialiste, samen met haar gedreven team, inzet om vrouwen zelfverzekerder en bewuster te maken, zodat zij op een positievere manier in het leven staan. En dat vindt ze heel belangrijk! Want zoals ze zelf zegt: ‘Door keihard in jezelf te geloven, creëer je meer kansen en kun je op een positieve en sterkere manier je toekomst ingaan.’ En gelijk heeft ze!

Kitchen sink example

Wil je meer over haar weten? Mail naar info@madamski.be of surf naar madamski.be of Facebook

Make-over en fotoshoot:                                  madamski.be

Haarproducten:                                                Zenztherapy & Gold by moosehaircare.be (crueltyfree en zonder parabenen en schadelijke stoffen)

Schoenen:                                                        Piampiani Heist op den Berg - piampiani.be