MS Mode Make-Over

''Alles mag en alles kan!''

MS Mode organiseerde afgelopen maand in samenwerking met Madamski een complete make-over, inclusief fotoshoot en persoonlijk stylingsadvies voor vier MS Mode fans uit buurland België. Ieder met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van curvy lady Fanny (54 jaar) en haar make-over!

Wie is Fanny?

Fanny is fun, dat is één ding wat zeker is! Als ze in de ochtend de studio binnenstapt heeft ze een grote glimlach op haar gezicht. Haar fonkelende ogen verraden haar sociale, speelse en jeugdige karakter. Helaas is die positiviteit en speelsheid niet meteen te zien aan haar buitenkant. Zonde toch? Hoogste tijd dus voor een metamorfose! Maar voordat we beginnen met de make-up kwast en de kapperschaar, eerst nog een paar vragen voor Fanny:

Hoe omschrijf je jouw kledingstijl?

In twee woorden: Los en verhullend. Ik draag over het algemeen losvallende kleding waarin ik mijn buikje verhul. Mijn man ziet dat liever anders. Als we samen gaan shoppen spoort hij mij altijd aan om jurkjes en aansluitende kleding te kopen die mijn vrouwelijke rondingen accentueren. Hij laat mij vrouw voelen. Toch betrap ik mezelf er vaak op dat ik wijdzittende kleding uit het rek trek.

Wat is je grootste uitdaging tijdens het shoppen?

Ik vind het moeilijk om kleding te kopen die mijn vrouwelijke rondingen goed uit laten komen. Het is veel makkelijker om losse kleding te kopen die je buikje verhullen als je daar onzeker over bent. Ik moet toegeven; soms verstop ik mezelf wel iets téveel onder al die losse laagjes.

Het resultaat

Na een gezellige kennismaking werden de make-up kwasten, de kappersschaar en de kleding tevoorschijn gehaald en werd Fanny in een nieuw jasje gestoken met een hippe haircut en drie verschillende looks!

Fanny, wat vind je van het resultaat?

Het was een fantastische dag! Bij binnenkomst gaf ik aan ‘Alles mag en kan!’. Ik hoopte dat ik geen spijt zou krijgen van deze -misschien toch net iets té enthousiaste?- woorden. Ik kan je vertellen, het is alles behalve. Mijn kapsel is een stuk korter, maar ik ben er heel blij mee. De make-up vind ik ook prachtig en dan heb ik het nog niet gehad over de verschillende looks en het advies die ik heb gekregen. Ik heb geleerd dat ik me, ondanks mijn buikje, altijd trendy en stijlvol kan kleden!

Je hebt drie looks aangemeten gekregen. Welke is je favoriet?

Ik vind ze allemaal prachtig, maar nummer 1 is toch echt mijn favoriet! Waarom? Omdat ik me hier het meest vrouwelijk en comfortabel in voel. Ik denk dat deze look ook het beste mijn innerlijkheid weerspiegeld; zacht, speels en een tikkeltje stoer.

De make-over specialiste aan het woord

Een eerste indruk wordt al binnen een paar seconden gemaakt, nog voor je je innerlijke schoonheid hebt kunnen laten zien. Je uiterlijk is als het ware het visitekaartje naar de buitenwereld toe.

Fanny heeft een warme en speelse persoonlijkheid die niet meteen aan de buitenkant te zien was. En dat is zonde, want een eerste indruk kun je maar één keer maken! Bij Fanny wilden we deze speelsheid zichtbaar maken via de kleding die ze draagt. We gingen voor leuke combinaties, zoals bij de eerste look; een roze top met luipaardprint in combinatie met een sjaal met een vrolijk flowerprintje. Daarnaast kozen we voor speelse schoenen en voor mooie monturen in verschillende kleuren die veel beter bij haar gelaat én persoonlijkheid passen.

Een grote fout die vrouwen vaak maken is het verhullen van hun rondingen door wijde kleding te dragen. Hierdoor lijken ze vaak zwaarder dan ze werkelijk zijn.

Vrouwen houden zich nog te vaak bezig met het camoufleren van de zones waarmee ze minder gelukkig zijn. Hierdoor gaat er heel iets moois verloren. Het vinden van de juiste kleding begint met het accepteren van jezelf, ongeacht je lichaam, leeftijd en je vormen.

Fanny heeft een mooi vrouwelijk figuur, maar dat was door die losse lagen niet goed te zien. Ze is gezegend met prachtige benen en borsten, heeft smalle heupen en is wat ronder bij haar bovenlichaam. Heel veel moois dus om te kunnen accentueren! Door het accent te leggen op al die pluspunten en niet naar oversized te grijpen, verdwijnt het buikje waar Fanny zich zo aan stoort naar de achtergrond.

Weet jij niet precies welke kleding jou het beste past of welk figuurtype jij bent? Vraag het aan één van onze medewerkers in de winkel of doe de online test via onze Shape Guide.

Probeer niet altijd naar hetzelfde, oude-vertrouwde te grijpen als het om kleding gaat

Veel vrouwen zijn geneigd om, als ze eenmaal een goede jeans hebben gevonden, altijd naar dezelfde jeans te grijpen. Daar is absoluut mis mee, maar laat je, net als Fanny eens verrassen en probeer eens iets nieuws, zoals een jeans met shaping effect. Deze jeans is gemaakt van een extra comfortabele stretch kwaliteit, wat ervoor zorgt dat je buik, billen en benen er geweldig uitzien.

Een laatste tip die we Fanny én andere vrouwen willen meegeven is om onderscheid te maken tussen tussenjassen die je buiten draagt en die je alleen binnen draagt. Binnenjasjes hoeven niet altijd dicht te kunnen. Door zo’n jasje open te dragen, valt hij mooi rondom je taille en creëer je een slanker silhouet. Hierdoor voorkom je dat je breder lijkt dan je echt bent.

Wie is Madamski?

Haar echte naam is Ilse Adams. Ilse is een sterke, inspirerende, maar vooral lieve vrouw die zich als ‘instant style & mind switch’ specialiste, samen met haar gedreven team, inzet om vrouwen zelfverzekerder en bewuster te maken, zodat zij op een positievere manier in het leven staan. En dat vindt ze heel belangrijk! Want zoals ze zelf zegt: ‘Door keihard in jezelf te geloven, creëer je meer kansen en kun je op een positieve en sterkere manier je toekomst ingaan.’ En gelijk heeft ze!

Kitchen sink example

Wil je meer over haar weten? Mail naar info@madamski.be of surf naar madamski.be of Facebook

Make-over en fotoshoot:                                  madamski.be

Haarproducten:                                                Zenztherapy & Gold by moosehaircare.be (crueltyfree en zonder parabenen en schadelijke stoffen)

Schoenen:                                                        Piampiani Heist op den Berg - piampiani.be

Brillen:                                                              Faces and Glasses Antwerpen - facesandglasses.com –

SHOP HIER DE LOOKS...