People behind the brand

Een kijkje achter de schermen...

Eens in de zoveel tijd willen we jullie graag meenemen voor een kijkje achter de schermen! Dit keer met onze curvy lady Marcia. Marcia werkt sinds een aantal maanden bij ons op het hoofdkantoor. Bekijk jij altijd de online modelbeelden en lees jij de beschrijvingen van de fashion items voordat je ze koopt? Grote kans dat Marcia deze heeft geschreven en ervoor heeft gezorgd dat ze werden gefotografeerd. Onlangs werd ze gevraagd of ze mee wilde doen aan één van onze fit-sessies. Ben jij benieuwd hoe het eraan toe gaat bij zo’n sessie en hoe Marcia het heeft ervaren? Lees snel haar blog!

Naam: Marcia Mul

Werk: allround E-commerce medewerker

Thuis: Getrouwd met Marlon, samen hebben we dochter Makeda (8) en zoon Imo (6).

Woont: In een veel te klein appartement, maar in het óh-zo gezellige Amsterdam oost!

Favo film: Any RomCom will do. Maar m’n guilty pleasure zijn toch wel reality series. Zó fout maar soms zo lekker om naar te kijken!

Lekkerste eten: Sushi!

Favoriete MS Mode item: Een singlet! Ik heb ze in alle kleuren! Elk seizoen koop ik er weer een paar bij.

Jouw stijl: Ik ben niet zo heel stijlvast. Wel droom ik er al jaren van om een kledingkast van een Parisienne te hebben. Veel zwart, wit en grijs, Bretonse streepjes, een trenchcoat en ballerina’s. In werkelijkheid ben ik toch meer een kraai en hou ik van kleur, een glansje en glimmertjes. Een Parijse kraai misschien dan?!

Een fit-sessie, een sport?

Als mijn manager me, nu een aantal weken geleden, vraagt of ik een fit-sessie van MS mode bij wil wonen, reageer ik meteen enthousiast: ‘Leuk, ik kan die avond, ik zal erbij zijn!’ Om me vervolgens af te vragen: ‘Wat is een fit-sessie eigenlijk?’ Een fit-sessie... dat zou toch niet betekenen dat ik moet gaan sporten!? MS Mode heeft immers een sportcollectie... De ladies hier op kantoor kunnen me gelukkig vertellen dat een fit-sessie niets te maken heeft met sport. (Alhoewel ik slim shoppen an sich al als een sport beschouw, zowel fysiek als denksport; ik ben geen rekenwonder maar bij het zien van een -30 of -50% korting sticker kan ik opeens heel accuraat hoofdrekenen. En met mijn armen vol kleding richting het pashokje om alles in rap tempo te passen -zonder al teveel wilde bewegingen te maken, zodat ik het gordijn niet per ongeluk open trek-, valt bij mij echt wel onder het kopje work-out)

Ik dwaal af...

‘Fit’ betekent letterlijk de juiste maat bij de juiste proporties. Een fit preference kan je subjectief (vind ik het mooi?) als objectief (heeft het de juiste pasvorm?) benaderen. De uitdaging zit ‘m in iets creëren waar iedereen gelukkig van wordt. Vanuit MS Mode wordt er gezocht naar een gemiddelde. Een curvy Spaanse señorita is bijvoorbeeld gemiddeld kleiner dan een Hollandse schone. Zij zal dan ook iets andere wensen hebben als het gaat om de pasvorm. MS Mode probeert altijd een afweging te maken tussen fashion en comfort.

Tijdens een fit-sessie worden de doorpasmodellen (ieder haar eigen shape, size & style) gevraagd om hetzelfde kledingstuk aan te trekken. Vervolgens wordt hen gevraagd wat zij vinden van het kledingstuk. Hoe zit de pasvorm? Zit het comfortabel? Wat vind je van de kleur? Op basis van de feedback die ze krijgen kunnen de ladies van Fit, Styling & Buying kijken wat ze kunnen verbeteren aan de pasvorm, het draagcomfort én de stijl.

Kitchen sink example
Kitchen sink example
Kitchen sink example
Kitchen sink example

Model for a Day

Woensdagavond verzamelen we ons bij de MS Mode winkel in Alphen a/d Rijn. De ladies van de Fit, Styling & Buying zijn er om de fit-sessie in goede banen te leiden, samen met mij en een aantal andere curvy medewerkers die vandaag als doorpasmodel figureren. Vooraf krijgen we een korte presentatie. Het doel van deze avond is om zoveel mogelijk input te krijgen over de blouses. We hebben hier veel feedback over gekregen, vooral over de pasvorm bij de armen. Vòòr de presentatie worden we allemaal gemeten (gelukkig niet gewogen;) En wat blijkt? Iedereen heeft zichzelf één kledingmaat minder toebedeeld! Dit is een interessant vraagstuk. Weet onze klant wie ze is? Daar begint het mee; bewustwording! Koop de juiste maat.

Na de presentatie is het tijd om te passen! De doorpasmodellen vertellen honderduit over hun smaak en de feedback die ze krijgen onze klanten in de winkel. De ladies van Fit, Buying & Styling luisteren aandachtig. Niet veel later moet ik er ook aan geloven; daar sta ik dan in een witte blouse en ...oeps... mijn huidkleurige corrigerende broek van knie tot romp. Hier had ik niet zo slim over nagedacht toen ik vanochtend mijn jurk en mijn shapewear uit de kast trok. Snel maar even een broek uit de winkel trekken!

De perfécte blouse

Van de witte blouse die ik pas ben ik niet echt kapot. Ik vind hem te wijd en te hobbezakkerig, maar volgens de dames van Fit hoort hij zo, het is een A-lijn. Op aandringen van mijn collega Inge die ook meedoet aan de fitsessie pas ik de blouse een maatje kleiner...en ja hoor, deze zit prachtig! Hmm, ben ik er dan zo een, iemand die haar kleding altijd 1-2 maten te klein koopt? Blouse nummer 2 is een zwarte lange blouse van zachte viscose in maat 52. Even ben ik bang dat ik hem niet zal passen, maar hij zit als gegoten! ‘Ja, hier zie ik mezelf zeer zeker in!’ hoor ik mezelf zeggen. In m’n hoofd ben ik de blouse meteen aan het stylen; met een legging en laarzen of met een lichte slim fit en sandaaltjes. Voor mij is dat altijd een graadmeter; als het kledingstuk tot de verbeelding spreekt en ik meteen weet hoe ik het moet combineren is het een go!

Ik ben heel blij dat ik mee mocht doen aan deze fit-sessie en zo mijn steentje kon bijdragen om MS Mode to a next level te brengen. De verjonging van MS Mode wordt door iedereen verwelkomt en waar er op Facebook veel negatieve reacties zijn geweest, hebben de dames in de winkel daar gelukkig geen last van. Voor hen kan de vernieuwing niet snel genoeg gaan!

Geef jouw feedback!

Lijkt het jou nu ook leuk om een keer mee te doen aan één van onze fit-sessies en je feedback te geven? Heb jij misschien ideeën of tips over onze kleding die je met ons wilt delen? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar msnl.fit@msmode.com met jouw gegevens & maten en wie weet zien we jou binnenkort hier op het hoofdkantoor of in één van onze winkels!