De beste wastips voor je jeans!

Geef je lievelingsjeans het eeuwige leven!

Hoe zorg je ervoor dat je jeans de beste kwaliteit behoudt tijdens het wassen? Wij geven je 6 handige wastips zodat je jeans zo lang mogelijk aanvoelt als een nieuwe jeans en de beste pasvorm behoudt!

Het beste wat je voor je jeans kunt doen is deze zo min mogelijk te wassen.. Ja nu hoor ik je denken ‘wat vies’ maar er zijn allerlei handige trucjes waardoor je, je jeans echt niet zo vaak hoeft te wassen. Hang je jeans bijvoorbeeld buiten op om te luchten of hang je jeans op in de badkamer en neem een lange douche, op deze manier wordt je jeans gestoomd. Sommige zweren er zelfs bij om hun jeans (in een kussensloop) een nacht in de vriezer te leggen, de vrieskou doodt de meeste bacteriën waardoor je jeans weer fris ruikt. Toch ontkom je er niet aan dat je je jeans wel eens moet wassen. Volg deze wastips om je jeans veilig mogelijk te wassen:

  1. Controleer of je zakken leeg zijn. Sluit de knopen en ritsen om beschadigingen te voorkomen;
  2. Draai je jeans binnenstebuiten voordat je hem in de wasmachine stopt, zo behoudt je langer de kleur;
  3. Wassen op een lage temperatuur draagt bij aan het behouden van de kleur. Ook een kort wasprogramma is beter voor je jeans, zo gaan je vezels minder snel slijten;
  4. Gebruik vloeibaar wasmiddel. Wasmiddel in poedervorm heeft een schurende werking en zorgt ervoor dat er meer vezels beschadigen;
  5. Draag je jeans met stretch? Gebruik dan geen wasverzachter, wasverzachter kan de stretch verminderen;
  6. Stop je jeans nooit in de droger, door de hete lucht verliest hij zijn pasvorm en kleur, ook kun je de stof beschadigen.