H-Shape

H-Shape

Heb jij een H-shape, oftewel zijn je schouders in verhouding met je heupen, maar heb je geen duidelijke taille? Dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten bij het kopen van nieuwe kleding.

Als jij een H-shape hebt kun je het beste kiezen voor een lage halslijn en korte getailleerde kleding, zoals bloesjes en jasjes die net over je middel vallen. Hierdoor creëer je een mooie taille en een vrouwelijk figuur. Wat je beter niet kunt doen is het dragen van kleding die je lichaam ronder maakt, zoals tops met elastiek onderin de zoom of strakke ceintuurs.

X-Shape

X-Shape

Als jij gezegend bent met een X-shape, lucky you! Deze vorm is helemaal in balans. Hierdoor kun je bijna alles dragen.

De kenmerken van deze shape zijn een duidelijke taille, volle borsten en schouders die in verhouding staan met je heupen.

Er zijn heel veel DO’s voor deze shape; zowel uitlopende als aansluitende kleding, zoals A-lijn én rechte rokken passen bij de X-shape. Kortom, je kunt de plank bijna niet misslaan! Pas wel op met het dragen van vormeloze kleding en korte jasjes; deze maken je breder dan je in werkelijkheid bent.

V-Shape

V-Shape

De V-shape laat zich kenmerken door haar hartvormige figuur; schouders die breder zijn dan de heupen, volle borsten en slanke benen en billen.

Bij dit figuur draait het om het creëren van evenwicht en het benadrukken van je pluspunten. Zet je slanke benen in de spotlights door het dragen van korte jurken en rokjes. Ben je niet zo van de blote benen? Draag dan een broek met prints, leuke details of een mooie wassing.
Tops met slank gesneden schouders en lange tops met V-hals of ronde hals werken ook heel goed voor dit figuur. Wat je beter niet kunt doen is het accentueren van je schouders door hooggesloten tops te dragen.

A-Shape

A-Shape

De A-shape, ook wel de peervorm genoemd, laat zich kenmerken door haar slanke taille, smalle shouders en brede heupen. Bij deze shape draait het allemaal om balans te creëren tussen je brede heupen en smalle schouders.

Ligt bij jou de focus vooral op je heupen? Probeer dan de nadruk te leggen op je schouders, bijvoorbeeld door middel van een off-shoulder top of een top met felle kleuren of prints. Een broek met rechte of uitlopende pijpen kan ook veel wonderen doen. Kledingstukken die je beter kunt vermijden zijn lichte, opvallende prints op rokken en broeken en tops met spaghettibandjes.

O-Shape

O-Shape

Heb jij een O-shape, oftewel een appelfiguur? Dan ben jij gezegend met slanke benen, smalle heupen en ben je wat ronder bij je buik en borsten.

Bij deze shape draait het om het minder vol laten lijken van de romp. Hoe doe je dat? Heel simpel; door het dragen van een V-hals, getailleerde kleding en een broek met leuke details. Zo trek je de aandacht wat meer naar je benen en creëer je daarnaast een slankere taille.
Vierkante of lange colberts en lange wijde tops kun je beter vermijden als je dit figuur hebt. Ook het dragen van een ceintuur in de taille is een minder goed idee voor vrouwen met een O-shape.